Recension av ActiveCampaign

Fördelar och nackdelar med ActiveCampaign

Fördelar

 • Kraftig autmomatisering

 • Sammanfattande rapportering

 • Pålitliga leveranser

 • Gratis migration

Nackdelar

 • Lite tekniskt att lära sig

 • Ingen gratisvariant

 • Tar betalt för förhandsvisning

ActiveCampaign är ett kraftfullt verktyg för dig som vill automatisera e-postutskick för ditt företag, men är det värt att använda det? I denna granskning vi ta en närmare titt på ActiveCampaign, samt se hur mycket valuta du får för pengarna. För konkurrensen om e-postkunderna blir hårdare och hårdare, vilket också höjer våra förväntningar på funktionalitet från en automationstjänst.

Undrar du om ActiveCampaign är tjänsten för dig? Då har du kommit till rätt ställe! Läs vår omfattande recension idag med upplevelser från 2022.

Användarvänlighet

Under de senaste åren har det funnits ett antal tjänster för automatisering av e-post och konkurrensen om kunderna är hård. Förväntningarna på användarvänlighet är därför höga när man testar en ny plattform. Här måste vi erkänna oss lite besvikna över ActiveCampaign. Det beror på att plattformen är lite komplicerad att sätta upp, vilket gjorde att det tog oss ett tag att få igång den.

Jämfört med MailChimp och andra enklare lösningar anser vi därför att ActiveCampaign kan vara lite onödigt tekniskt. Det är inte komplicerat vad vi vill uppnå, men plattformen kräver att du sätter dig in i systemet innan du blir helt bekväm med det. 

Funktioner

När det gäller funktionalitet erbjuder ActiveCampaign en enkel plattform med en editor och möjlighet att anpassa dina utskick. Här kan du välja mellan 125 olika mallar som sedan kan anpassas som du vill. De har även en egen lösning för automatisering vilket gör det enkelt att spara tid på din automatisering. En funktion som vi särskilt gillade var möjligheten att fördela automationen i listan, så att du har bättre kontroll över varje kundgrupp som du behöver behandla. 

Plattformen är också integrerad med deras CRM-lösning, så att försäljning och kundtjänst enkelt kan följa upp eventuella händelser eller inkommande samtal. På så sätt kan du enkelt arbeta i olika kanaler och se till att kunderna får bästa möjliga upplevelse när de kommer i kontakt med företaget. 

Kundservice

Vi har naturligtvis testat deras kundservice och här var vi mycket imponerade. De ger inte bara blixtsnabba svar när du tar kontakt, utan de finns också tillgängliga på en mängd olika medier och språk. Vår kontakt började med livechatten, men de har också ett stort urval av kunskapsartiklar där du kan hitta egna svar på olika frågor. Vi rekommenderades också att delta i de kostnadsfria kurser som de erbjuder genom webbinarier och videor, men vi valde att inte göra det. 

Men om du ska använda den här plattformen är det utan tvekan en fördel att skaffa dig kunskap genom de professionella videor som ActiveCampaign erbjuder sina kunder. Många av dessa har redan arkiverats i deras kunskapsdatabas, så här kan du hoppa in i tidigare kurser om du har bråttom. Kundtjänsten var också hjälpsam med att skicka oss i riktning mot rätt video för de frågor vi hade.

Pris

När det gäller priset kan ActiveCampaign ligga i den övre prisklassen, men deras mycket skalbara planer gör att du enkelt kan välja en som passar dina egna ramar. Det billigaste paketet omfattar 500 prenumeranter och kostar 15 dollar/månad. Efter det går de successivt upp till 50 000 prenumeranter. Denna modell bör garantera att de flesta människor hittar en tjänst som passar deras behov.

 • 500 Subscribers – $15/mån
 • 1000 Subscribers – $29//mån
 • 2500 Subscribers – $55//mån
 • 5000 Subscribers – $99//mån
 • 10000 Subscribers – $155//mån
 • 50000 Subscribers – $345//mån

Vem passar ActiveCampaign för?

ActiveCampaign är en utmärkt programvara för dig som vill ha automatisering för att skicka e-post. Det kan handla om att du driver en webbshop och vill följa upp kunder, eller att du erbjuder digitala produkter som ska skickas ut via e-post. De erbjuder även ett antal möjligheter att skräddarsy utskick, så här finns goda möjligheter att skapa systematiska mejl som en del av din användarupplevelse.

Det är också värt att notera att de tillåter dig att personifiera utskick, vilket innebär att innehållet kan riktas personligt till mottagaren med hjälp av namn och annan allmän information som man har samlat på sin lista.

Sammanfattning

ActiveCampaign är ett kraftfullt verktyg för dig som vill effektivisera din e-postmarknadsföring. Här kan du skapa automatiserade användarupplevelser, sekvenser av e-postmeddelanden och mycket mer för att se till att kunderna får den information de behöver under hela processen. Detta kan öka din konverteringsgrad eller se till att potentiella kunder följs upp på ett effektivt sätt. Med ActiveCampaign kan du arbeta över olika kanaler och kombinera försäljning, kundtjänst och leads i ett effektivt verktyg.

PRØV GRATIS