Granskning av One.com

Fördelar och nackdelar med One.com

Fördelar

  • Verktyget är svårt att använda

  • 15 dagars pengarna tillbaka-garanti

  • Flerspråkig kundtjänst (inklusive svenska)

  • Flexibla paket

Nackdelar

  • Ingen kostnadsfri version

  • Erbjuder inte gratis domäner

  • Endast årlig fakturering (innebär större belopp)

  • Externa domäner måste överföras innan de kan användas

De flesta som vill skapa sin första hemsida vill göra det så enkelt som möjligt, men det kan vara svårt att veta vilka verktyg man ska använda. Det är här som ett hemsideprogram är ett bra verktyg, och därför har vi tittat närmare på one.com-plattformen. Vi kommer att titta närmare på vad one.com erbjuder och för vem de är bäst lämpade.

Vår One.com-granskning kommer att täcka allt du behöver veta om detta hemsideprogram och de olika möjligheter som One.com erbjuder. Vi kommer också att dela med oss av vår erfarenhet av one.com och hur vi upplevde deras plattform. För att hitta den bästa tjänsten har vi lagt tonvikten på användbarhet och funktionalitet, områden där one.com levererar som förväntat, men det kommer vi att återkomma till.

Vi kommer också att titta på hur One.com levererar jämfört med andra lösningar som vi tidigare har skrivit om i våra recensioner. Fördelen med One.com är att de erbjuder hosting, webbhotell, hemsideprogram och mycket flexibla planer, så här har vi höga förväntningar.

Läs vidare för att få veta mer om vad denna plattform kan erbjuda och när det lönar sig att använda One.com!

Användarvänlighet

One.com är ganska öppen med att erbjuda en lösning som är skräddarsydd för nybörjare, så här är förväntningarna på användbarheten höga. Hos One.com kommer du snabbt igång och både valet av webbhotell och konfigurationen av hemsidan är superenkelt. Det första du behöver göra är att välja vilken av de fem olika planerna du vill välja mellan. Det finns två planer för delat webbhotell och tre planer för dedikerat WordPress-hotell.

När du har valt vilken plan du vill ha är det dags att registrera en domän. Här kan du antingen välja att skapa en ny domän hos One.com eller överföra en befintlig domän från en annan host. Även om du har en befintlig domän kräver One.com att du betalar för en ny, vilket vi tycker är onödigt och irriterande. Det är också värt att notera att One.com inte erbjuder gratis SSL eller domänregistrering, något som vi vet att flera konkurrenter erbjuder.

När du har valt vilket paket du vill använda och vilka domäner du vill använda för hemsidan, kommer du att bli ombedd att skapa ett One.com-konto. Detta är en helt vanlig registreringsprocess där du anger ditt födelsedatum, e-post och namn. Ett litet tips till dig som registrerar ett nytt konto är att se till att du INTE vill ta emot nyhetsbrev från One.com (om du inte vill få frekvent reklam om nyheter, funktioner etc.). Därefter väljer du betalningsmetod och betalar för den tjänst du har valt. När detta är klart får du ett e-postmeddelande med en bekräftelse och en verifieringskod.

Det tog några minuter innan e-postmeddelandet dök upp, men så snart vi hade fått vår bekräftelse kunde vi gå in i One.coms kontrollpanel. One.com erbjuder en egen kontrollpanel, men den är mycket enkel att konfigurera, så det borde inte vara någon utmaning ens för nybörjare. Här kan du välja 1-klicksinstallation av WordPress eller välja att installera andra populära CMS som Joomla, Drupal och Softaculous.

Vår slutsats är därför att One.com erbjuder ett mycket användarvänligt hemsideprogram, men att det i vissa fall kan vara lite begränsat. Du kan bara ha upp till fem olika sidor på din hemsida, vilket snabbt kan bli för få. De har dock 140 olika mallar att välja mellan, så för dem som behöver en enkel hemsida är One.com definitivt en potentiell plattform.

Funktioner

En av de saker som har gjort One.com till ett populärt val är de enkla funktionerna på deras webbplats. Här får du allt du behöver för en webbplats på ett och samma ställe. De erbjuder lösningar för dem som vill starta, bygga och utveckla en webbplats från A till Å. Låt oss ta en närmare titt på de olika funktionerna för att se vad du kan förvänta dig av denna webbplatsbyggare.

Under Domän har One.com samlat allt du behöver för att starta en hemsida. Här kan du köpa en domän, flytta domäner från ett befintligt webbhotell, välja olika webbhotellsplaner och inte minst skapa din egen e-post. Detta är grundläggande funktioner för att bygga en hemsida, men de är inte unika för One.com. Alla dessa funktioner finns även hos andra leverantörer, så här kan det vara bra att jämföra behov och priser lite grann.

Nästa steg i One.com-processen är Bygg. Här hittar du alla funktioner för att bygga din webbplats, och här finns ett hemsideprogram, WordPress och en modul för webbshoppar. Särskilt alternativet för en webbshop är värt att notera, eftersom det ingår gratis det första året (du måste fortfarande betala för webbhotell och domännamn). Vi har också testat deras hemsideprogram som är mycket enkelt, men det saknar också några funktioner. De använder en enkel drag-and-drop-plattform som gör att du kan anpassa olika mallar, men jämfört med Wix och Webnode är möjligheterna för begränsade.

Slutligen erbjuder One.com olika verktyg för att hjälpa din hemsida att växa. Här har de inkluderat olika säkerhetsprotokoll (du behöver inte tänka på detta själv, de uppdateras automatiskt) samt olika lösningar för SEO och SEM. Här har vi hört blandade reaktioner, men vi har inte testat dessa system själva. Du kan också integrera plattformar som Facebook och Twitter samt använda e-postmarknadsföring med One.coms egen plattform.

Hur är kundtjänsten på One.com?

Vi har testat ett antal kundtjänsterbjudanden som en del av våra recensioner, men här måste vi erkänna att One.com gör oss lite besvikna. Tjänsten de erbjuder är ganska enkel, men vi måste säga att det är en besvikelse att de inte har någon kunskapsdatabas. De har några enkla guider på sin hemsida, men det finns ingen möjlighet för oss att söka upp vanliga frågor på egen hand.

Om du vill prata med en medlem av One.coms kundtjänst kan du försöka via livechatt eller e-post. Här måste du först ta dig igenom en tråkig konversation med en AI-bot i livechatten och sedan skicka en begäran om att få prata med en människa. Även om vi inte har någon större användning för sådana AI-robotar var väntetiden inte avskräckande lång när vi äntligen ställde oss i kö.

Du kan också välja att skicka ett e-postmeddelande till One.com, som då lovar att svara inom 24 timmar, vilket vi tycker är ganska långsamt. Vi skulle ha velat se fler alternativ att välja mellan, men de erbjuder ingen telefon- eller ärendesupport. Vår slutsats om kundtjänsten är därför att den är tillräckligt bra, men inget att skryta med. Det finns definitivt utrymme för förbättringar på denna punkt.

Pris

Något som är värt att notera med One.com är deras så kallade “lockande erbjudanden”. En snabb överblick över priset på de olika tjänsterna visar att erbjudandet är för bra för att vara sant, vilket det också är. Många upplever att förnyelsekostnaden är mer än dubbelt så hög som det ursprungliga priset, så här är det viktigt att vara försiktig.

En sak som vi snabbt märkte när vi tittade på priserna är att de är placerade i motsatt ordning jämfört med vad som är vanligt. Här hittar du de billigaste till höger och de dyraste till vänster. Det är också värt att notera att det billigaste paketet (i skrivande stund) kostar 9 kr per månad (förnyas för 149 kr per månad) och det dyraste 99 kr per månad (förnyas för 229 kr per månad). Som vi nämnde tidigare är detta ett löjligt högt prishopp, så det finns säkert bättre erbjudanden på andra ställen.

Det är också värt att notera att alla paket kräver årlig fakturering, vilket innebär att du måste betala för 12 månader varje gång du förnyar. När det gäller innehållet i paketen är de ganska bra, du får bland annat hela 50 GB lagringsutrymme och obegränsat antal e-postkonton med det billigaste erbjudandet, något som för introduktionspriset inte är helt orimligt.

De olika paketen som du kan välja på One.com är:

  • Nybörjare (29 kr per månad/förnybart till 59 kr per månad)
  • Utforskare (29 kr per månad/förnybart till 99 kr per månad)*
  • Entusiast (9 kr per månad/förnybart till 149 kr per månad)
  • Expert (79 kr per månad/förnybart till 179 kr per månad)
  • Guru (99 kr per månad/förnybart till 229 kr per månad)

*Värt att notera är att för 1-klicksinstallation av WordPress måste du välja “Utforskare” eller ett högre paket.

För vem lämpar sig One.com?

One.com finns i 149 länder, så detta är utan tvekan en omfattande plattform. Företaget är danskt, vilket även kommer väl till pass i förhållande till andra tjänster som är baserade långt borta från Norden. Våra bedömningar har gått igenom ett antal olika perspektiv med One.com, men det är utan tvekan priset som gör oss skeptiska till one.com.

Men det finns definitivt en målgrupp för den här tjänsten – du som vill ha ett enkelt verktyg för att skapa en hemsida helt enkelt. Med one.com får du allt du behöver för din hemsida på en enda plats och kan få hjälp via chatt om det skulle behövas. Vi gillar också att du kan välja din egen CMS-lösning med några få klick.

När det gäller tillgänglighet erbjuder One.com ett stabilt webbhotell, men med det sagt finns det rimligare alternativ på marknaden. Du kan läsa mer om de olika alternativen i våra recensioner, där det finns bra lösningar som är enkla att använda. Vi kan också rekommendera att du tittar på Webnode och Wix, som båda erbjuder utmärkta tjänster för nybörjare.

Bonustips för dem som gör en bedömning av One.com

  • Om du tänker använda WordPress – se till att du väljer ett paket där installation med ett klick ingår i priset.
  • Läs alla prisvillkor noga, eftersom många paket ökar mycket i pris efter de första 12 månaderna. Det som kan tyckas vara en bra affär blir väldigt dyrt efter 12 månader.
  • Behöver du hjälp med One.com använd livechatt för snabbare svar – Vi har testat både livechatt och e-post, men vi fick definitivt det snabbaste svaret på livechatten.

Sammanfattning

I den här recensionen har vi gått igenom ett antal punkter som service, webbhotell, redigering och uppställning av olika hemsidor med de populära verktygen för One.com. Detta är en enkel plattform som låter dig installera WordPress, Joomla och andra lösningar med några få klick. Det är också en fördel att företaget är danskt, så du får hemsidan och kundtjänsten på både svenska och danska.

Du hittar många funktioner, men jämfört med andra recensioner som vi har sett är One.com en lite mer begränsad plattform. Det kan göra det möjligt att skapa en professionell hemsida för ditt företag, men med tanke på att du bara kan ha fem sidor kommer de flesta snabbt att växa ur den här tjänsten.

Vi är inte heller särskilt nöjda med hur de anger priset på den tjänst de har tillgänglig. Plattformen framstår som bättre än vad den faktiskt är, vilket avspeglas i de priser som gäller. Du får hög rabatt de första 12 månaderna, men sedan stiger priset 2-3 gånger. De har också en begränsad sida för kontakt, så vår slutliga slutsats är därför – One.com kan vara en enkel lärplattform, men begränsningarna och priset är svåra att försvara. Det finns helt enkelt för många bra konkurrenter som erbjuder en mycket bättre service till lägre priser.

One.com finns i fler än 149 länder, men det gör inte mycket för den allmänna servicen. Det finns flera som erbjuder bättre service för pengarna, så läs våra andra recensioner för att hitta bra alternativ.

HEMSIDA