Recension av Hostinger

Fördelar och nackdelar med Hostinger

Fördelar

  • 1-klicks installation av WordPress

  • Hög hastighet

  • Låga kostnader

  • Kundtjänst dygnet runt

Nackdelar

  • Lång svarstid hos kundtjänsten

Både pris och funktionalitet är viktiga när du väljer webbhotell för din hemsida. Därför är det viktigt att ta sig tid att hitta en bra tjänst, men också en som inte är onödigt komplicerad. I den här recensionen ska vi därför titta närmare på den populära tjänsten Hostinger. 

Det här är ett otroligt enkelt, men också funktionellt webbhotell som ger dig mycket för pengarna. Hostinger har gått från att vara en liten utmanare till att betjäna fler än 29 miljoner kunder, vilket har gjort dem till en av de mest populära WordPress-hostingtjänsterna. 

Dessutom har Hostinger en mycket transparent tjänst som visar serverstatus dygnet runt på sina hemsidor. I vår recension av Hostinger kommer vi därför att titta närmare på vad företaget kan erbjuda, och ännu viktigare – om de lever upp till förväntningarna. 

Användarvänlighet

En av de saker som har gjort Hostinger så populärt är deras skräddarsydda planer för WordPress. Här kan vem som helst snabbt och enkelt installera WordPress på sin server och få en professionell hemsida på mycket kort tid. En av de första sakerna vi märkte när vi testade Hostingers tjänst var att det definitivt är en tjänst som är anpassad för nybörjare.

Vi har ofta upplevt att du kastas rakt ut på djupt vatten när du köper ett budgetalternativ för hosting, men med Hostinger får du en detaljerad genomgång av alla funktioner. Detta innebär att både nya och erfarna användare kan få ut det mesta av tjänsten från första stund.

Med detta sagt skulle vi hålla oss till att använda WordPress och skapa ganska enkla hemsidor när vi använder Hostinger. Du får inte de mest avancerade verktygen och de flesta av deras tjänster är delade webbhotell – vilket innebär att de passar bäst för små och medelstora hemsidor utan mycket trafik.

Vårt första intryck är att detta är en mycket användarvänlig tjänst som är perfekt för dem som vill skapa en företagssida eller en personlig blogg. Men om du behöver byta hosting för en mer etablerad hemsida eller webbshop skulle vi förmodligen välja något annat än Hostinger, som dock är lätt att komma igång med.

Funktioner

När det gäller funktionalitet är Hostinger inte särskilt imponerande, men du får allt du behöver för en enkel webbplats. Hostinger har en rad olika tjänster som du kan välja mellan, inklusive delade servrar, molnlagring, virtuella privata servrar och dedikerade planer. 

Det är dock bra att notera att de också erbjuder separata planer för WordPress som har ett bredare utbud av funktioner tillgängliga. Vi rekommenderar därför att du väljer en av dessa om du ska skapa din webbplats med WordPress CMS eller ska flytta en befintlig webbplats från WordPress till ett nytt webbhotell.

En av de saker som har gjort Hostinger så populär är det faktum att du får mycket valuta för pengarna. Vi blev faktiskt förvånade över hur bra kundservice Hostinger erbjuder, eftersom du kan få WordPress-support dygnet runt på mer än 20 olika språk.

Andra funktioner som ingår i de olika planerna är bland annat:

  • 1-klicksinstallation av WordPress
  • Gratis domännamn 
  • Daglig säkerhetskopiering 
  • Gratis SSL-certifikat
  • Obegränsad hastighet

Denna funktionalitet ingår i alla WordPress-alternativ till Hostinger, vilket gör detta till en av de bättre plattformar vi har testat, särskilt för nybörjare. Här får du en massa användbara verktyg, snabb installation och servrar med bra täckning. 

En annan sak som vi lade märke till när vi testade Hostinger var deras enkla kontrollpanel. Detta är integrerat med WordPress genom ett tillägg som redan är installerat på din hemsida, vilket gör det enkelt att växla mellan Hostinger och WordPress CMS. Särskilt för dem som bygger sin första hemsida är detta en smart funktion att använda. 

Kundservice

Vi har redan nämnt att Hostinger har en imponerande supportapparat för att vara en budgetleverantör, men nu ska vi titta närmare på vad detta faktiskt innebär. Det finns en hel del information om både Hostinger och WordPress på nätet, men när du kört fast är det bra att veta att du kan få svar på dina frågor snabbt.

Hostinger erbjuder en stark kundtjänst för WordPress dygnet runt. Du kan också välja om du vill skicka ett meddelande via livechatt eller ringa på telefon – valfriheten är mycket uppskattad. Naturligtvis var vi tvungna att testa deras svarstid, och vi var mycket nöjda. De har inte den snabbaste svarstiden, men vi fick svar på bara 4 minuter – vilket är helt okej för priset. 

Det är också mycket imponerande att de erbjuder kundtjänst på över 20 olika språk, vilket är mycket bättre än vad vi har hittat hos liknande leverantörer. På det hela taget är vi därför mycket nöjda med de olika kundserviceerbjudanden som Hostinger har gjort tillgängliga för sina kunder. Här hittar du kompetenta kundrådgivare som använder en kombination av enkelt språk och skärmbilder för att förklara/assistera dig med dina utmaningar.

Pris

Pris är givetvis en viktig del i valet av hosting och här kan Hostinger erbjuda flera olika alternativ. Vi är absolut för att betala för hög kvalitet, men rätt val av webbhotell kan ge dig ett enormt värde för pengarna.

Vi måste helt enkelt säga att vi är fascinerade av de låga priserna som Hostinger har för sin tjänst. Här får du mycket konkurrenskraftiga priser som alla har 24/7 support och installation ingår. Du får också en gratis domän och SSL-certifikat med de flesta planer, vilket utan tvekan är attraktivt.

Den billigaste planen hos Hostinger börjar på 1,99 dollar per månad, men här får du inte domännamn inkluderade. Om du dock väljer planen som börjar på 2,89 dollar per månad, kommer ett gratis domännamn att inkluderas i ditt paket. Dessa planer har också bättre säkerhet och backupmöjligheter än den mest prisvärda planen har.

I de flesta fall räcker de två billigaste planerna för din första WordPress-hemsida, men vill du ha något mer avancerat finns ytterligare alternativ. Hostinger erbjuder molnlagring från 9,99 dollar per månad, VPS-hosting från 3,95 dollar per månad och e-post från 0,99 dollar per månad. Utöver detta har de Windows VPS-hosting från 26 dollar per månad, egna Minecraft-servrar från 6,95 dollar per månad och olika kombinationer av dessa.

Om vi ​​tar med allt detta i bedömningen råder det alltså liten tvekan om att Hostinger är ett kostnadseffektivt alternativ. Här får du mycket för pengarna och kan enkelt uppgradera i takt med att din hemsida växer. Vi vill betona att detta är en tjänst speciellt lämpad för nybörjare som lanserar sin första WordPress-sida, både vad gäller kvalitet och pris.

Så för vem passar Hostinger?

Som vi har påpekat i denna recension är Hostinger en utmärkt lösning för dig som vill lansera din första hemsida. Här får du en användarvänlig plattform, en enkel kontrollpanel och en 1-klicksinstallation av WordPress. Detta gör det mycket enklare att installera ett CMS på ditt webbhotell och sparar dig mycket frustration.

Kort sagt är detta en plug-and-play-lösning som gör det möjligt att få en professionell webbplats igång på bara några timmar. Allt du behöver göra är att installera WordPress CMS, ladda upp det tema du vill ha, anpassa designen och publicera ditt innehåll. 

Även om vi skulle säga att Hostinger är bäst lämpat för nybörjare som vill ha bra kvalitet till ett lågt pris, erbjuder Hostinger alla nödvändiga verktyg under huven. Du kan därför tryggt välja Hostinger och uppgradera plattformen i takt med att din hemsida utvecklas. På denna dag kan du välja att byta webhotell eller flytta din hemsida till en ny aktör när du behöver mer lagringsplass och hastighet.

Hostinger är också en mycket säker plattform att prova, eftersom du kan ställa frågor till kundtjänsten dygnet runt på flera olika språk. På så sätt kan du testa saker och ting, få hjälp på vägen och skapa en snygg hemsida utan stora investeringar.

Sammanfattning

Hostinger är en budgetvänlig lösning som ger dig ett antal användbara verktyg anpassade för nybörjare. I den här recensionen har vi tittat på vad Hostinger har att erbjuda, vem tjänsten lämpar sig bäst för och inte minst vad du kan förvänta dig att få för pengarna. Det kan finnas många olika åsikter, men vår slutsats är att Hostinger är en utmärkt tjänst för dem som lanserar sin första WordPress-hemsida

Du får en otroligt konkurrenskraftig hosting med 1-klicksinstallation av WordPress, vilket gör att din hemsida kan vara på plats inom några timmar. Skulle du stöta på utmaningar på vägen kan du kontakta kundtjänsten som är öppen dygnet runt eller kolla igenom någon av de många guider som Hostinger erbjuder sina kunder. En samlad bedömning av tjänsten är därför att detta definitivt är en tjänst som ger valuta för pengarna, och den är otroligt nybörjarvänlig.

HEMSIDA