Recension av Calendly

Fördelar och nackdelar med Calendly

Fördelar

  • Cross-plattform

  • Flexibla prisnivåer

  • Väl lämpad för avtal med flera deltagare

Nackdelar

  • Kundservicen är inte optimal

  • Tendens till att hänga upp sig

Fullständig recension av Calendly – Erfarenheter från 2022

Det finns många kalenderprogram på marknaden, men Calendly är utan tvekan ett av de mest avancerade. Det här är ett utmärkt verktyg för dem som vill ha full kontroll över sin tid eller som ofta behöver ordna möten med flera deltagare i olika kanaler. Calendly är inte alls det enklaste programmet som finns, men det har en imponerande mängd funktioner.

Särskilt för större team och organisationer är Calendly ett bra val som utgångspunkt, men låt dig inte avskräckas av det. Om du vill använda den för ett mindre företag eller team har de flera praktiska prisnivåer som du kan välja mellan. Är du fortfarande inte helt övertygad om att detta är kalendern för dig? Läs vår recension och ta reda på allt du behöver veta om Calendly nu!

Användarvänlighet

Som vi redan har diskuterat är Calendly inte det enklaste programmet att konfigurera. Detta beror helt enkelt på att det finns så många olika anpassningsmöjligheter att det tar lite tid att hitta en egen lösning på saker och ting.Däremot är användarupplevelsen, utseendet och navigeringen väldigt väl upplagd, så när du väl har skrivit in det som du vill – blir det enkelt att följa upp olika avtal.

Vi upplevde att programmet hängde upp några gånger när vi använde surfplatta och PC, vilket verkar vara en grej. Flera kommentarer som vi har hittat på nätet nämner liknande problem, så detta är förmodligen något som ligger i plattformen. Det var dock inte värre än att behöva refresha applikationen.

Funktioner

Oavsett om du använder gratisversionen eller en betald prenumeration har du tillgång till en rad olika funktioner med Calendly. Detta inkluderar möjligheten att kategorisera händelser, ställa in enskilda och återkommande möten samt en rad olika alternativ för automatisering. Du kan också anpassa dina egna varningar så att du får olika meddelanden för olika händelser. 

En funktion som vi gillade särskilt var möjligheten att se olika mätvärden från din egen kalender. På så sätt kunde man snabbt se hur tiden har använts, och hitta användbar information om att låta dig anpassa arbetsuppgifter till vardagen på ett mer effektivt sätt. Tyvärr är den här funktionen endast tillgänglig för betalprenumerationer för närvarande.

De har också ett stort urval av artiklar i deras hjälpsektion, så här kan du hitta svar på en rad olika frågor. Vi rekommenderar att du tar en titt på deras Komma igång-sektion för att lära dig mer om hur du ställer in en så effektiv kalender som möjligt. Detta säkerställer att du får mest nytta av plattformen, och därmed också mest valuta för dina pengar. För närvarande finns denna information endast på engelska, men det finns gott om bilder längs vägen, så de flesta borde kunna hantera dessa guider.

Kundservice

Om vi ​​ska påpeka något som varit en besvikelse med Calendly måste det vara deras kundtjänst. De erbjuder visserligen en rad användbar information på sin webbplats, men om du behöver komma i kontakt med kundtjänst kan detta vara en utmaning. Detta är oberoende av om du använder en gratis eller betald prenumeration, vilket kan göra många många kunder frustrerande. Detta verkar dock vara en fråga de arbetar aktivt med, och när vi var i kontakt med representanter från företaget var detta ett fokusområde de arbetade med.

Pris

Om du vill använda Calendly kan du välja mellan fem olika prismodeller nedan:

  • Basic – Gratis
  • Essentials – $8/mån
  • Professional – $12/mån
  • Teams – $16/mån
  • Enterprise – Priset ej upgett

OBS: Alla priser gäller per användare, per månad.

Vilka riktar sig Calendly till?

Calendly är för alla som vill ha full kontroll över sin tid eller som behöver hålla koll på möten i olika system. Det tar lite tid att vänja sig vid den, men när den väl satts upp ordentligt var detta en av de bättre kalendrar vi testat. Ett brett utbud av anpassningar innebar att alla deltagare kunde skräddarsy sin upplevelse så att den passade deras egna preferenser. 

Sammanfattning

Calendly är en praktisk kalender där du kan organisera möten och dagliga uppgifter med en rad funktioner och varningar. Detta är särskilt praktiskt om du behöver bjuda in många deltagare eller om du har team som arbetar med olika CRM-system. Calendly är kompatibelt med en mängd olika system och har flera praktiska prismodeller som gör det budgetvänligt för de flesta. Vår slutsats är därför att Calendly utan tvekan är ett bra program för tidshantering, men den något branta inlärningskurvan som krävs för att använda programmet gör det mindre lämpligt än sina konkurrenter. 

PRØV GRATIS