Recension av Ahrefs

Fördelar och nackdelar med Ahrefs

Fördelar

  • Användarvänlig

  • Kraftfulla analysverktyg

  • Bra sökordsverktyg för Google, Amazon och Youtube

Nackdelar

  • Hög viktning av backlinks för KD

  • Ingen gratis provperiod

  • Svårt att nå kundtjänsten

Många använder Ahrefs endast som ett verktyg för backlinks, men det här verktyget döljer ett antal användbara funktioner. Vi har därför tagit en omfattande titt på vad du kan använda Ahrefs till och vem det är perfekt för. Ahrefs är känt för sin mycket användarvänliga plattform och har blivit ett av de mest populära verktygen för SEO-experter över hela världen. 

Undrar du om det här kan vara ett verktyg för dig, eller vill du veta mer om vad Ahrefs har att erbjuda? Då har du kommit till rätt ställe. Här hittar du vår uppdaterade recension av Ahrefs, samt allt du behöver veta om detta kraftfulla verktyg.

Användarvänlighet

Det finns få SEO-verktyg som kan uppvisa en så god användarvänlighet som Ahrefs. Här finns inga komplicerade lösningar, bara bra resultat. Varje funktionalitet som de tar upp har sin egen förklaring, så att du alltid vet vad du använder och hur du gör det. Du får också rekommendationer längs vägen som kan vägleda användarna om hur de kan få ut mer av de olika funktioner som Ahrefs erbjuder sina kunder. 

Något som vi verkligen uppskattade i den här plattformen är att allt är upplagt på en otroligt enkel nivå. Detta gör att även nybörjare inom SEO kan använda Ahrefs och få bra resultat. För mer tidskrävande uppgifter som crawling och analys kan du välja att få en avisering via e-post när uppgiften är slutförd. På så sätt kan du ägna din tid åt något mer produktivt än att stirra tomt på skärmen. 

Funktioner

Även om de flesta använder Ahrefs för backlinks och analys finns det ett antal olika funktioner. Många är faktiskt förvånade över att Ahrefs, liksom Semrush och Moz, kan erbjuda fullständiga SEO-analyser och ett stort antal funktioner. Vi har därför valt att lista några av de mest användbara funktionerna som du bör känna till i Ahrefs. 

Keywords explorer

Precis som Semrush kan du använda Ahrefs för att hitta olika nyckelord. Något som vi verkligen uppskattar är att du inte bara kan hitta nyckelord på Google, utan även på Amazon, Bing, Yahoo, Yandex och Youtube. På så sätt kan du hitta användbara nyckelord för din innehållsstrategi i olika kanaler. 

Backlinks

Detta är kanske den mest populära funktionen i Ahrefs, nämligen backlinks. Plattformen har en imponerande lista över hemsidor och domäner, vilket gör att du kan söka efter potentiella backlinks och analysera de du redan har. Detta kan snabbt bli ett användbart verktyg för din uppsökningsstrategi och ytterligare stärka din SEO-plan. 

Site explorer

Du kan analysera ett stort antal webbplatser med Ahrefs, och det gör du med hjälp av deras hemsidesutforskare. Det är också här du hittar backlinks, så detta är en populär del av Ahrefs. Undersök vilka sidor som länkar till din konkurrent, hitta potentiella länkar för din egen sida eller ta en titt på dina egna länkar för att stärka din domänauktoritet. 

Kundservice

Den enda punkt vi måste säga att vi är besvikna på Ahrefs är kundtjänsten. Detta är en plattform som utan tvekan har gjort sitt bästa för att förhindra att problem uppstår. Du hittar popup-fönster, guider och information längs vägen, men om du inte hittar svaret på din fråga får du klara dig själv. Det finns inget vettigt sätt att komma i kontakt med en kundrepresentant, och vi har försökt flera olika tillvägagångssätt. På webbplatsen är knappen för att kontakta oss inte responsiv, medan vi på sociala medier fick vad som verkade vara ett automatiserat svar. Tyvärr får det ett underkänt betyg för kundtjänst. 

Pris

När det gäller prissättning kan Ahrefs visa dig fyra olika paket som du hittar nedan.

  • Lite – $99/mån
  • Standard – $179/mån
  • Advanced – $399/mån
  • Agency – $999/mån

Vem riktar sig Ahrefs till?

Det här är en mycket enkel fråga att besvara när det gäller Ahrefs – enligt vår åsikt är det en utmärkt programvara för alla som arbetar med SEO. Ahrefs är otroligt användarvänligt och ger dig en kraftfull inblick i olika mätvärden. Detta garanterar att du har full kontroll över din hemsida och din synlighet, så att du kan anpassa en förnuftig strategi i farten. 

Sammanfattning

Ahrefs är ett kraftfullt SEO-verktyg som är särskilt populärt för sina verktyg för backlänkar. Plattformen börjar dock med mycket mer än bara analys av backlänkar och det är detta vi har tittat på idag. Ett starkt fokus på användarvänlighet har skapat en plattform som passar alla, oavsett vilken erfarenhetsnivå din SEO-chef har.

PRØV GRATIS